top of page
Bad company 1_edited_edited.jpg

Att köpa en kattunge är ett stort beslut, och inte ett beslut som man tar utan att tänka igenom det ordentligt. Det är en ny familjemedlem som förhoppningsvis  kommer att leva med en i många år framöver. 

Det är väldigt viktigt för mig att mina kattungar får trygga och kärleksfulla hem.
Om du är intresserad av att köpa en kattunge från min uppfödning så vill jag gärna veta mer om er, och jag vill gärna att ni berättar vad ni har för planer med ert kattköp.
Jag säljer inte en kattunge till en köpare utan att ha träffat dem först, efter det kan man göra en bokning eller en reservation, och jag ser gärna att vi behåller kontakten efter köpet med. Som uppfödare är det värdefullt att få följa sina  kattungars utveckling och som köpare hoppas jag att ni uppskattar den support som jag kan ge.

Mina kattungar som inte ska gå till avel kastreras innan flytt (som den nya familjen betalar). 
Varför jag gör så är dels då jag har många allergiker som kontaktar mig, och en kastrerad katt är mindre hypoallergen än en fertil. Samt så tycker jag att läkningen blir lättare för dem, då de är med sina syskon och flocken här hemma.

Den andra orsaken till att jag gör det är för att det finns tyvärr alltför många som väljer att ta en kull trots att katten sålts för sällskap. Och med tanke på hur mycket jag testar mina katter, och hur jag strävar efter att göra bra parningar så vill jag inte att de ska "sötparas" med vem som helst bara för att familjen ska tjäna flera tusen på en katt utan stamtavla som man ser dagligen på Blocket. (Det är vi uppfödare som lagt ner otroligt mycket jobb, och det kostar oss därefter). Vi uppfödare väljer ju ut den bästa i kullen för avel och resten säljs till sällskap.

För kontentan är att om man tar en kull så har man avlat på katten, och med det kommer ett ansvar. Bland annat så ska man ju hälsotesta dem och mycket annat, vilket det gör ju inte de som säljer katter på Blocket utan stamtavlor.

Katt för sällskap

364531910_1606964939712122_3981373351695

Reserverad : betyder att någon visat intresse men inte lagt någon handpenning ännu
Under observation:  betyder att katten observeras för avel
Tingad : betyder att någon betalat handpenning och skrivit tingningsavtal
Såld : betyder att hela köpsumman är betald och att kattungen kommer att flytta snart
 

Kattungeköpare:

Jag vill gärna att du som köpare lovar mig att:

  •  Om katten måste omplaceras att ni kontaktar mig.

  • Kattungen från min uppfödning får bo som innekatt i sin nya familj, med möjlighet till inhägnad balkong/kattgård eller koppelpromenader.

  • Katten kommer att vara försäkrad , och alltid kommer att få veterinärvård vid behov, samt vaccineras efter recommendation.

  • Om katten skulle bli sjuk eller till och med avlida, så vill jag som uppfödare självklart veta av vad, då det skulle kunna vara något ärftligt. Obduktion kan bli en nödvändigt måste, och det är superviktigt att ni kontaktar mig. Jag vill ha möjligheten att kunna följa upp detta med de andra från kullen, samt möjligen andra linjer som kan finnas i kattens stamtavla.
    För mig är det viktigt att alla känner sig nöjda och trygga i köpet av en kattunge från min uppfödning, och jag följer självklart de rekommendationer och lagar som gäller vid försäljning av kattungar.

 /Paulina 

Kattungar från SE Astreja's

bottom of page