top of page
  • Skribentens bildPaulina

Kastrering av kattungar
Mina kattungar som inte ska gå till avel kastreras innan flytt (som den nya familjen betalar). Varför jag gör så är dels då jag har många allergiker som kontaktar mig, och en kastrerad katt är mindre hypoallergen än en fertil. Samt så tycker jag att läkningen blir lättare för dem, då de är med sina syskon och flocken här hemma.


Den andra orsaken till att jag gör det är för att det finns tyvärr alltför många som väljer att ta en kull trots att katten sålts för sällskap. Och med tanke på hur mycket jag testar mina katter, och hur jag strävar efter att göra bra parningar så vill jag inte att de ska "sötparas" med viljen katt som helst bara för att familjen ska tjäna flera tusen på en katt utan stamtavla som man ser dagligen på Blocket. Vi uppfödare väljer ju ut den bästa i kullen för avel och resten säljs till sällskap. Och det är vi uppfödare som lagt ner otroligt mycket jobb på våra katter och kattungar, och det kostar oss därefter.


För kontentan är att om man tar en kull så har man avlat på katten, och med det kommer ett ansvar. Bland annat så ska man ju hälsotesta dem och mycket annat, vilket det gör ju inte de som säljer katter på Blocket utan stamtavlor.


/Paulina

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page