top of page

SE Astreja's
 

Hej,

Jag heter Paulina, och det är jag som har stamnamnet SE*Astreja's.


Jag är en relativt ny uppfödare av traditionella sibiriska katter. Med det menar jag med så få Neva Masquerade i stamtavlan som möjligt. (Så är inte fallet med min första hona dock).
Min resa in i uppfödarvärlden började ca 2020. Då väcktes tankarna att bli fodervärd. Men jag insåg att jag ville prova istället att bli uppfödare, då det hade varit för mycket som jag inte hade kunnat att vara en del i.   

Sibbar blev det givna valet då deras personligheter matchar så bra med vad jag uppskattar i en katt.

Så jag började söka information, delta på föreläsningar, kurser och "jakten"att finna min första hona startade.
I 2023 hade jag mina två första kullar, A- och B-kullen.

 

Kullar som föds brukar vanligtvis "ha ett tema på sina kullnamn", och då musik är en stor och viktig del i mitt liv föll det sig naturligt att de skulle ha namn efter låtar som betytt och betyder mycket för mig. Jag har lagt till min Spotifylista med deras namn, och den kommer att utökas allteftersom det föds fler kullar.

Jag har haft djur runtomkring mig sedan jag var liten och kom hem med min första  hitte-katt till mammas förtret...till en början.

Och på den vägen fortsatte det, jag har adopterat både hundar och katter under min uppväxt och mitt liv.


I min avel lägger jag en stor vikt på att följa SVERAKs grundregler men jag följer även PawPeds hälsoprogram för HCM (hjärtsjukdom) då hälsa är också väldigt viktig för mig.

 
Jag känner att vi som uppfödare har ett ansvar, inte bara att testa våra katter regelbundet, men även att vi gör genomtänkta parningar och avlar fram rastypiska, hälsosamma och socialiserade katter med balanserade  temperament. 

Jag är medlem i SVERAK, SÄSK samt min lokala kattklubb, Skånes Kattklubb.

 

Finns säkert mycket mer att skriva, men vi ska ju ha något att prata om också när ni kommer på besök :)

/Paulina 

  • Spotify
  • Facebook
  • Instagram
Jag SWF.jpg
bottom of page